Afgeronde projecten

Oma en OPAradijs

Oma en OParadijs was gericht op contact en duurzaamheid. Kinderen bezochten oudere mensen in de wijk,  en ouderen kwamen op hun beurt naar het Kinderparadijs. Samen werd er in de tuin gewerkt, werd gereedschap onderhouden en konden kinderen leren van de schat aan ervaring die ouderen hebben opgedaan. Omgekeerd leerden ouderen meer van de belevingsewereld van kinderen. Dit laagdrempelige contact was een succes in de wijk en zorgde voor een beter onderling begrip en contact. Het werd mede gefinancierd door het Oranjefonds en het VSB fonds.

Junior Senior

Van 2006 t/m 2009 was Junior Senior het project in de wijk, waar kinderen en ouderen samenwerkten. Niet alleen met elkaar, maar ook voor elkaar. Zo traden kinderen op in Humanitas aan de Bergweg, waarmee een goede samenwerking tot stand is gekomen. Leer je buurt en de bewoners beter kennen, dat zorgt voor een prettige woonomgeving. Een gezamenlijk slotfeest  in de Off Corso  was een prachtige afsluiting.

Husselklussel kinderkunst

Kinderen van verschillende afkomsten kregen een eigen tram, waarmee ze bij elkaar op bezoek gingen. Tijdens de middagen leerden de kinderen er dingen over elkaars cultuur, tradities, kunst en muziek. Zo werden er Antilliaanse anansie-sprookjes verteld, is er Indonesische krontjongmuziek gemaakt en leerden de kinderen hoe je een pan hutspot klaarmaakt om vervolgens weer in de HusselKlusseltram te stappen. Na ieder ritje mochten ze de tram versieren met kunst en gedichten. Verder hebben ze een krant gemaakt over hun belevenissen en er was een speciale website opgezet. ‘Husselklussel KinderKunst’ heeft tot doel heeft om kinderen met verschillende achtergronden kennis te laten maken met elkaars cultuur. 


De Maakwereld

Alle scholen In Noord konden tussen 2002 en 2005 gratis meedoen aan de Maakwereld, een taalmediadrukwerkplaats dat is opgezet door Kinderparadijs Meidoorn. Het motto was: taal is lekker! Een spraak- en sprookjeswereld waar kinderen van de basisschoolleeftijd zelf aan de slag gingen met zeefdrukken, stempelen, maar vooral met taal. Er deden in die drie jaar 5783 kinderen mee aan het groots opgezette project. 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070