Het Team

De motor

De motor van het Kinderparadijs is het multidisciplinaire, deskundige en bijzonder bevlogen team. Kinderparadijs Meidoorn werkt met een  team van pedagogisch spelmakers met diverse opleidingsachtergronden: een sociaal pedagogisch hulpverleners, PABO, Cultureel Maatschappelijk Vormgeving, Willem de Kooning Academie, coachingsopleiding, Rots & Water en vakkrachten kunst, cultuur en media. Het vaste team zorgt voor binding met de kinderen. Deze binding is niet alleen een voorwaarde voor het opbouwen van een vertrouwensband, maar is ook belangrijk bij de ontwikkeling van talenten en het aanleren en oefenen van sociale vaardigheden. Vanuit vertrouwen kunnen groeien, dat geven wij kinderen mee.

Met elkaar zorgen we voor 4 verdiepingsactiviteiten (Kokkies, De Cadeautjesexpress, Spitter Spetter Spater en de Verassingsclub), voor natuur- en vakantieactiviteiten in onze tweede groene speeltuin en voor activiteiten op basisscholen. Daarnaast bieden we een veilige en leerzame speelomgeving gedurende 5 dagen in de week waarbij kinderen aangesproken worden op talenten, competenties en sociale vaardigheden. Daarnaast volgen we met Noord’s Got Talent een groep van 27 jongens nauwgezet gedurende 3 jaar en coachen hen bij de overgang in hun turbulente levensfase. (zie onder NGT). Ook zijn we de (mede)organisator van grote evenementen waar kinderen van verschillende wijken elkaar in een positieve en stimulerende sfeer ontmoeten, zoals de Noord4daagse en Feestival voor circa 1000 kinderen. Jarenlange ervaring met het organiseren van de Talentententoonstelling, Kinder Uitmarkt en het Sinterklaashuis liggen daaraan ten grondslag.

Erkend opleidingsbedrijf

Het team van Kinderparadijs Meidoorn is zeer 'honkvast', er is erg weinig verloop en veel vakkrachten zijn begonnen als stagiaire. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het opleiden en begeleiden van stagiaires. Als stagiaire ben je onderdeel van het team en wordt je uitgedaagd om jezelf maximaal te ontwikkelen in een positieve omgeving. Al jaren is Kinderparadjis Meidoorn een erkend opleidingsbedrijf.

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070