In de Klas

Verlengde Leertijd (VLT) of Leertijduitbreiding

Kinderparadijs Meidoorn heeft veel ervaring in het geven van (creatieve) lessen onder – en naschooltijd. Zo is zij jaren geleden begonnen met het uitvoeren van kunstprojecten in de klas, brede schoolactiviteiten (beeldend vorming, techniek, sport & spel, muziek, taaldrukken, video, gelukslessen, schaken en het maken van een magazine). Sinds enkele jaren organiseert Stichting Kinderparadijs Meidoorn de VLT-activiteiten voor diverse basisscholen in de wijk. Deze activiteiten worden uitgevoerd door vakkrachten die kennis en kunde hebben opgedaan in diverse disciplines. Zij zijn afgestudeerd aan het Conservatorium, Kunstacademies, een opleiding docent drama, Cultureel Maatschappelijke Vorming en/of hebben een pedagogische opleiding. Een vakkracht wordt altijd ondersteund door een pedagogische begeleider. In overleg met de scholen wordt een volledig of gedeeltelijk VLT-programma opgesteld, dat goed aansluit op de wensen en de thema's van school. Dat de lessen een onderdeel vormen van het hele curriculum staat bij ons hoog in het vaandel. Van iedere les worden lesdoelen beschreven en de lessen worden geëvalueerd op de behaalde doelen. 

Enkele voorbeelden zijn drama, natuur, muziek, techniek, dans, beeldende vorming en koken.

Kinderparadijs Meidoorn hecht aan een goede samenwerking met de scholen in de wijk. Kinderen die we onder schooltijd zien, bezoeken na schooltijd ook vaak het Kinderparadijs. Een goede samenwerking is positief voor de ontwikkeling van kinderen.

Bent u benieuwd wat het Kinderparadijs voor uw school kan betekenen? Neem gerust contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070