Home

 

Feestival was succesvol en gezellig!

We kijken vol trots terug op een geslaagde editie van Feestival. Niet alleen was het weer zonnig en warm, het waren ook en vooral de meer dan 1000 bezoekers van groot tot klein, die het tot een prachtig warm wijkevenement maakten. De basisingrediënten bestonden zoals ieder jaar uit: een professioneel theaterprogramma, een kleurrijk kinderworkshopprogramma (meer dan 30 activiteiten van kunst tot kampvuur, van klimmen tot capoeira), een flinke dosis gezelligheid, optredens van talentvolle kinderen en een bonte mix van allerlei organisaties die kinderen iets te bieden hebben in Noord. De Week van de Opvoeding en de Kinderboekenweek met als thema's "Vriendschap" en "Opvoeden is samenspel" vormden de rode draad door het driedaagse feestelijke evenement.

Voorafgaand aan Feestival is in de wijk een voortraject gestart, kinderen konden deelnemen aan workshops op verschillende pleinen, op basisscholen en bijvoorbeeld tijdens de Oogstmarkt. Zo was Feestival ingebed in de wijk en werd toegewerkt naar de climax.

Opde eerste echte Feestivaldag , vrijdag 12 oktober, bezochten basisscholen uit Noord de grote circustent op het Noordplein en volgden verschillende workshops. S'avonds draaide de film Big hero 6 in de grote circustent, een familiefilm bij uitstek over vriendschap en vertrouwen in jezelf en in elkaar. Een mooi verbindend thema!

Zaterdag 13 oktober barstte het vanaf 13 uur helemaal los, een knetterend workshopprogramma, spannend spektakeltheater, voorleesactiviteiten, een gezondheids APK van de Gezonde Toer, een gezamenlijk fotomoment met alle vrienden uit Noord, bijzondere sportdemonstraties, er was voor ieder wat wils! Je had je vrienden vaak nodig, want de meeste activiteiten moest je namelijk SAMEN doen! Tot slot de theatrale bingo waarbij leuke prijzen te winnen waren van ondernemers uit Noord, zo droeg de wijk in de breedte bij aan Feestival.

En zondag borduurden we verder met het feestelijkste festival van Noord. In de ochtend was er een goed bezochte buurtbrunch aan lange tafels, gevolgd door tango-optredens en workshops, het Danskantoor liet weer van zich horen (en zien) en jongeren lieten zien welke talenten zij in huis hebben!

Op facebookpagina's van Het Rotterdams Volkstheater en Kinderparadijs Meidoorn staan fantastische foto's. En like ons dan gelijk even, dan ben je als eerste op de hoogte van het nieuwe programma. Tot het volgende Feestival!

Jammen met de mannen van Convoi Exceptional

Het optreden van de meiden van Got2Groove

Wat je allemaal kunt maken van hergebruikte spullen bij ScrapXL

Kinderen en volwassenen bouwden samen de Vriendelijke Stad

Wasco-tekeningen van je mooiste wijkmoment aan de hand van de Wijkwaarden.

Stichting Kinderparadijs Meidoorn | Meidoornstraat 47 | 3036WC | Rotterdam | 010-4678070